Massages

Ontspannende massage of intensief. Of meer gericht op een mentale en fysieke reiniging met een Ayurvedische massage.
Weet je niet wat voor jou geschikt is, wil je boeken of meer weten? Neem contact met me op!

Ontspannende massages

De ontspannende massages zijn gericht op ontspanning op zowel fysiek als mentaal niveau. U wordt er rustig van en merkt dat u spieren zullen ontspannen.

De massage wordt altijd afgesloten met een glas water.

Rug en nek massage 30,=
Rug en nek massage 45,=
Lichaamsmassage 60,=
Lichaamsmassage 90,=
Lichaamsmassage 120,=
Voetmassage 22,=

Intensieve massages

Een massage gericht op problemen aan de spieren. Bij deze worden de spieren intensiever gemasseerd met behulp van bindweefselmassage.
Afvalstoffen die knopen veroorzaken worden aangepakt. Deze massage is uitermate geschikt als u een stevige massage wilt of
lichte problemen ervaart in uw spieren. De massage wordt altijd afgesloten met een glas water

Intensieve massage 45,=
Intensieve massage 2 onderdelen* 90,=
Intensieve massage icm intensieve billen massage of ontspannende massage*1 60,=
Intensieve voetmassage 22,=

* Dit kan de combinatie zijn van rug en nek met benen of armen

*1 Soms kan de intensieve massage intens zijn en is het lekker om nog even ontspannend af te sluiten. Het bekken/billen gebied kunnen veel klachten geven in je onderrug. Deze combinatie juist geschikt bij onderrug klachten.

Intuïtieve massage

Deze massage heb ik ontwikkeld en samengesteld doordat ik steeds meer ben gaan merken dat vele zich “hard” willen laten masseren om maar van die klachten af te komen. Maar wat als die klachten jou wat willen vertellen? Wat als dit door jou kenbaar en gezien mag worden door dit met zachtheid te benaderen? Soms is het onduidelijk waarom klachten zich openbaren en door middel van een inzichtkaart voor of na de massage en de massage die ik intuïtief geef na wat mijn gevoel mij zegt, kan er ruimte ontstaan en meer duidelijkheid.

Deze massage kan natuurlijk ook als je het leuk vind wat “toeval” je brengt icm een lekkere massage.

Intuitieve massage icm inzichtkaart en gesprek 75,=

Ayurvedische massage

Hoe zou het voor je zijn om een diepe mentale en fysieke reiniging tijdens een krachtige en intense massage bij (aanhoudende) klachten te ondergaan zodat je je energiek voelt en fysieke klachten minder aanwezig zullen zijn?

Tijdens een ayurvedische massagebehandeling wordt gebruik gemaakt van de energiepunten (marma’s) en energiekanalen (nadis) in het lichaam. Marma’s zijn vitale energiepunten enigszins vergelijkbaar met de acupressuurpunten. Door druk uit te oefenen op deze vitale energiepunten, reinigt, harmoniseert en voedt het lichaam zich tot in het diepst van de cel. In de marma punten zitten vaak psychische klachten opgesloten die door middel van massage ‘aangeraakt’ kunnen worden om losgemaakt te worden en te verwijderen.

Met behulp van onze handen (die in de yoga gezien worden als de werktuigen van het hart) volgen we de natuurlijke lijnen van het lichaam. Daarbij worden waargenomen spanningen niet zoals in de westerse massages naar het hart, maar naar buiten toe afgevoerd. Het ervaren van meer rust en ruimte zijn het gevolg hiervan.

Ayurvedische massage, voor wie?

Het zou voor iedereen van baby tot ouderen goed zijn om regelmatig een massage te ondergaan om volledig fysiek en mentaal te ontspannen. Op deze manier behoud je beter je energie voor de vele dagelijkse activiteiten en voorkom je uitputting.

Wat is het effect van een ayurvedische massage?

Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam en de emotionele toestand. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar er stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Regelmatige massage:

 • voorkomt huidziekten zoals eczeem etc.
 • bevordert uithoudingsvermogen, geduld, zelfvertrouwen, verdraagzaamheid, scherpzinnigheid, intelligentie en lichamelijke schoonheid

Ayurvedische massage wordt toegepast bij:

 • zenuwzwakte
 • hoofdpijn
 • slapeloosheid
 • jicht
 • zwaarlijvigheid
 • artritis
 • onregelmatige bloeddruk
 • astma
 • mentale ziektes

Door massage neemt de hoeveelheid witte bloedlichaampjes en antistoffen toe, waardoor weerstand tegen virussen en ziekten als gevolg van infecties toeneemt. Het afweersysteem van het lichaam wordt ondersteund en de immuniteit wordt versterkt. Er wordt gebruik gemaakt van verwarmde natuurlijke basisolie aangevuld met etherische oliën.

Indian Head Massage

Dit is een massage waar gebruik gemaakt wordt van de ayurvedische technieken, waarbij stevige druk afgewisseld wordt met zachte ‘strijkingen’ op het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders en de bovenrug, armen en handen. Ayurveda is een holistische gezondheidsleer uit India, en is ongeveer 5000 jaar oud.

De oude ayurvedische geschriften roemen deze massagetechnieken omdat ze:

 • het hoofd ontspannen
 • een positief effect hebben op de hersenen en het zenuwgestel
 • de concentratie bevorderen
 • het denken tot rust brengen
 • een mooie en gezonde uitstraling en schoonheid bevorderen
 • een goede doorbloeding (o.a. voeding, zuurstof) in het hoofd stimuleren
 • de schedel schoon en gezond houden

Het streven is om het innerlijk evenwicht in lichaam en geest te bevorderen en te bewaren. De Indian Head massage biedt je een nieuwe, zachte en effectieve massage met warme sesamolie, en een paar druppels lavendel om rust, ruimte en een diepe ontspanning te ervaren. In combinatie met een voetmassage is je ontspanningspakket compleet.

Ayurvedische hele lichaam 120,=
Ayurvedische bekken, achterkant benen en rug 75,=
Ayurvedische bekken, benen en voeten 75,=
Ayurvedische bekken, rug, schouders en armen 75,=
Indian head massage 45,=
Indian head massage met voeten 75,=
© 2024 Mascha's Body & Mind | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.